Jedan dan u Wuppertalu

октобар 03, 2017




  Ćao drugari! Evo mene opet, ali sada na drugoj platformi. Znam da me nije bilo dosta i, da, družićemo se od sada redovno. Sada samo to  mogu da vam obećam. Znate da sam loš sa započinjanjem posta i, nikada neću naučiti kako da započnem, ali navikli ste se već.

 Posle Španije, na red je došla i poseta Nemačkoj, ali ne Nemačkoj kakvoj sam je zamišljao, već mnogo lepšoj, previše uređenoj državi, naspram one u kojoj ja živim. Grad u kojem trenutno boravim je Wuppertal, da vam ne bih pisao sve ono što možete naći na wikipediji, ja ću opisati grad iz mog ugla i kakav mi je osećaj udobnosti pružio sam Wuppertal.

Hm, krenuću prvo sa cenama. Cene u kafićima i restoranima su cene nalik onim u Srbiji. Ali jedno veoma iznenađenje koje svi znamo, da je hrana, tehnika, kozmetika i garderoba do tri puta jeftiniji od one u Srbiji. Što se tiče noćnog izlaska u Wuppertalu, nije toliko aktivan. Nekih 30km nalazi se Dusseldorf, pa je noćni život tamo dosta aktivniji. Ono što trebate obići u Wuppertalu je Botanička bašta,  zatim, lebdeti. Da, zahvaljujući takvoj vrsti železnice, koja postoji još od 1901. Uživajte u vožnji duž reke Wuppertal, sigurno jedinstveno iskustvo koje ćete pamtiti. Naravno, poseta gradskoj opštini je takođe lepo iskustvo, gradska zgrada suda.  Nekih 10-15 km nalazi se gradić Beyenburg na samom jezeru. Gradić podseća na neki grad u Holandiji. Starije zgrade su u Nemačkom stilu. Wuppertal nema svoj aerodrom, pa ako planirate obilazak ovog grada, prepočujem vam aerodrom u Dortmundu ili Dusseldorfu. Avionska karta je bila previše jeftina. Tako sam ja svoju povratnu kartu za let iz Temišvara platio 18 evra. Ono što takođe treba probati, jesu štandovi sa kobasicama, koji su izvrsni. Jedno veliko razočarenje je vreme. Tmurno vreme nikome ne odgovara, pa tako ni meni. Sat vremena će biti previše toplo, a nakon toga temperatura se spusti na čitavih 9 stepeni. Uživajte i, budite uvek nasmejani, jer biti srećan je nešto najlepše. Družimo se u sledećem postu, sa novim stvarima iz Wuppertala.

P.S. Prihvati različitost.




 







You Might Also Like

8 коментара

Instagram

Like us on Facebook